Blogi

Moni asia on Asikkalassa hyvin suhteessa samankokoisiin kuntiin vastaavalla maantieteellä. Siksi onkin harmillista, että muutama iso perustavanlaatuinen nykyisen valtuuston enemmistön ja virkajohdon ajatusvirhe estää Asikkalaa olemasta vielä parempi. Käyn lyhyesti läpi Asikkalan mahdollisuudet ja epäkohdat. Sivuutan kokonaan mittakaavassa pienet...

Ensinnäkin kyseessä ei ole koronatuki vaan tulonsiirto EU-maiden välillä. Ja vielä pahempaa, elvytys on täysin väärin ajoitettu talouden jo kääntyessä nousuun. Elvytysvaikutus on pahimmillaan negatiivinen, koska tuottavia investointikohteita ei löydy. Tuet saadaan lähivuosina, mutta takaisinmaksu on 2028-2058. Taas kasataan kuormaa lapsillemme.

Vanhat blogikirjoitukset vuodelta 2019 (5 kpl). Ovat edelleen ajankohtaisia, joten linkitän ne nettisivuilleni.

Julkaistu lehdessä (ESS). On ajankohtainen, koska pian kirjoituksen julkaisun jälkeen hallituspuolueet päättivät kehysriihessä juuri veronmaksajille kalliista tavoista nosta työllisyysastetta. Niin kalliita, että julkinen talous heikkenee työllisyyden noustessa valtion toimin.

Suomen tilanne

31.03.2021

Valtakunnallisesti tilanne näyttää paljon pahemmalta kuin Asikkalassa, jonka epäkohdat ovat rajattuja ja jotka voidaan pääosin ratkaista valtuuston enemmistöpäätöksillä. Sivuutan kirjoituksessani kokonaan koronaviruksen, koska se on väliaikainen, mutta Suomen haasteet ovat pysyviä ja rakenteellisia.

Poliitikko on kansakunnan kusitolppa. Politiikassa juonitaan ja ajetaan oman eturyhmän asiaa. Perinteisten puolueiden valta-asemaa ei voi murtaa.

Toimintatapani tulee olemaan seuraava: Kaikki asiat käsitellään faktojen kautta. Ei poliittista eturyhmäpolitikointia, vaan laskelmat ja eri vaihtoehtojen kartoitukset ennen päätöksen tekoa. Keskustelukumppania kunnioitetaan ja keskitytään asiakeskeiseen käsittelyyn.