Kiitos äänestäjille

14.06.2021

Taas kääntyy yksi vaihe elämässä. Neljä vuotta luottamustoimia edessä kotikunnan parhaaksi.

Omaa ja Asikkalan Kotikunta-ryhmän äänimäärää enemmän ilahduttaa sitoutumattomien hieno vaalitulos Päijät-Hämeessä. Ehdokasasettelua oli seitsemässä kunnassa kymmenestä ja näissä kannatus vaihteli 9,6 - 41,2 % välillä. Siis valtavan hyvä tulos ja täysi poikkeus muuhun Suomeen verrattuna (kansallisesti "ryhmä muut" sai 2,1 % äänistä ja siinä on mukana sitoutumattomien lisäksi myös pienpuolueet, joilla ei ole kansanedustajia). Hämeen Sitoutumattomat ry:n puheenjohtajana voi harmitella, etteivät sitoutumattomat ryhmät laajemmin lähteneet yhteistyöhön ylikunnallisen paikkajaon suhteen. Tällä vaalituloksella olisi ollut tarjolla merkittävästi ylikunnallisia luottamuspaikkoja ja vaikutusmahdollisuuksia. Mutta sitoutumattomien ylikunnallinen toiminta on vasta käynnistymässä ja katse on jo tulevissa vaaleissa.

Suurin häviäjä näissä vaaleissa ei ollut mikään puolue tai vaalilista, vaan demokratia. Äänestysprosentti tippui merkittävästi. Toivottavasti syynä on korona ja tilanne paranee neljän vuoden kuluttua.

Kiitän äänestäjiä luottamuksesta. Aion toimia pitkäjänteisesti Kotikunta-ryhmän vaaliteemojen sekä vapauden, oikeudenmukaisuuden ja kannustavuuden puolesta.

Erityisesti kiitos kaikille ehdolle asettuneille ja äänioikeutensa käyttäneille, joita ilman demokratia ei voisi toimia!


Juri Nieminen